Webshop » Beelden » Beelden in brons / koper » Tibetan wrathful deities beelden in brons / koper » Hayagriva (uniek beeld) 140cm

Hayagriva (uniek beeld) 140cm994 Hayagriva (uniek beeld) 140cm
994 Hayagriva (uniek beeld) 140cm994 Hayagriva (uniek beeld) 140cm994 Hayagriva (uniek beeld) 140cm994 Hayagriva (uniek beeld) 140cm inclusief BTW

Beschikbaar, maar wordt niet online verkocht

Hayagriva རྟ་མགྲིན། ནང་ལྷ།
Tibetaans: Tam Drin Zong DrupIn 

Tibet is dit het absolute meest geheim gehouden afbeelding.
Een indrukwekkend beeld dat volgens de traditie bovennatuurlijke krachten bezit. 

Oorspronkelijk van de Nyinga traditie, en later in alle scholen van het Tibetaans Boeddhisme gebruikt. 
Met veel en zeer complexe symboliek zoals,De kroon met schedels ( kapala ), de vrouw van wijsheid ( prajna ).

De opvallende paardenkop boven zijn hoofd ( het paard dat overal in de Himalaya streek ( Tibet - Buthan - Mongolie ) word aanbeden omdat het paard geluid maakte bij het zien en horen van entiteiten, geesten en demonen.
Met reuze vleugels en een uiterst angstaanjagende houding, 3 hoofden, 6 armen en 4 benen, en met krachtige rituele voorwerpen zoals de khatvanga, het vlammend zwaard, en in zijn hand een kapala met bloed, is hij vastberaden om alle onwetendheid en illusie te doorklieven, en help hij allerhande obstakels, hindernissen, tegenslagen, rampen en ziekten te overwinnen.  

Onder zijn voeten boven de lotus waar hij op staat liggen preta’s ( geesten die overwonnen zijn )Hayagriva is een van de Dharmapalas. 
De grimassen van de Dharmapalas zien er altijd op het eerste gezicht erg dreigend en boos uit. Maar het zijn in feite toornige Bodhisattva’s die de taak hebben Boeddhisten en de Dharmaleer te beschermen. Hun angstaanjagende verschijning is bedoeld de krachten van het kwaad af te schrikken,In op hen gerichte devotie gaat het dan ook meestal om het ontvangen van rust, geluk, het vergroten van de mogelijkheden voor het verkrijgen van goed karma en het vernietigen van allerhande kwade krachten. 

Het participeren in het bereiken van het hoogste doel , de volkomen verlichting, en algemene bescherming.Hayagriva aanroepen en ermee mediteren zou volgens de Tibetaanse geneeskunde en traditie het absolute tegengif zijn tegen belemmeringen zoals kanker, allerhande huidziekten, zieke geest die zich manifesteert als verlamming.Dergelijke beelden staan altijd in afgesloten geheime ruimtes in Tibetaanse kloosters. ( tot voor kort een goed bewaard Tibetaans geheim )

Prijs is per stuk, tenzij anders expliciet aangegeven
Webshop gemaakt met EasyWebshop