Webshop » Wierook » Witte salie - smudge stick

Witte salie - smudge stick

898cd154-dac6-4917-a4fd-8d582203062a
Witte salie - smudge stick

Witte salie / smudge sticks staat bekend om zijn rijke geur met natuurlijke kwaliteiten die geschikt zijn voor de zuivering van personen, uw huis, meditatie en andere omgeving.

Hoe witte salie gebruiken? 
 • Neem de bundel vast en steek deze de andere top in brand, totdat deze begint te branden.
 • Blaas de vlam en de bundel zal beginnen te branden als wierook.
 • Leg ze in een schelp, houder of metalen kom en ga rond in jouw ruimte
 • Let op : vergeet geen enkele ruimte! (kelder, zolder, garage,...)
 • Zet nadien alle ramen en deuren open
Op regelmatige tijdstippen kunt u dit herhalen.


  4cee4246-7deb-415f-8c09-23dd94990c61

  The mystic of smudging

  Onderzoek laat zien dat reinigen (smudging) veel meer doet dan ‘slechte geesten verbannen’

  Smudging is een eeuwenlange kunst van zuivering en reiniging. Het is al enkele eeuwen verbonden aan indianen. Het gaat om het verbranden van kruiden waarvan wordt aangenomen dat ze spirituele krachten hebben, vooral salie, in een poging om je huis te zuiveren van ongewenste energie en aanwezigheid. Gedroogde witte salie wordt vaak gebruikt als het reinigings kruid. Het wordt verbrand in een strakke papieren verpakking en de geproduceerde rook mag over een persoon en hun leefruimte wapperen.

  Spirituele gemeenschappen voeren veel rituelen uit waarbij ze de lucht moeten vrijmaken van alle negatieve energie. Smudging is een gewoonte die zowel spiritueel als fysiek gebruik heeft. Wetenschappers hebben bewezen dat de holistische kunst van het wapperen bacteriën in de lucht kan doden en een positieve verandering in de stemming kan veroorzaken.

  Smudging is meer dan geesten wegjagen


  Uit een onderzoek uit 2012 bleek dat blootstelling aan een hogere concentratie negatieve ionen kan worden gekoppeld aan lagere depressiestaten, minder angst en een grotere positiviteit. Een oudere studie uitgevoerd in 1976 onthulde dat negatieve ionen helpen de secretie van de hersenen van serotonine te normaliseren. Serotonine is een hormoon en staat erom bekend dat het de gemoedstoestand verbetert en een positief uiterlijk creëert.

  Door heilige kruiden uit te wapperen komen negatieve ionen vrij die de atmosfeer opzuigen en de stemming rondom verlichten. Dit is de reden waarom een persoon zich normaal gesproken bevrijd en gelukkig voelt wanneer de aromatische geur van salie door hen heen waait. Deze negatieve ionen worden ook gecreëerd door de fijne zon en water. Dit is de reden waarom mensen zich ontspannen voelen in de ochtendzon of aan de rivier. Een soortgelijk kalmerend, rustgevend en ontspannend effect wordt gecreëerd door de negatieve ionen van Smudging, waardoor het een natuurlijk antidepressivum is.

  Uit een onderzoek uit 2006 bleek ook dat het verbranden van medicinale kruiden ook de mogelijkheid heeft om schadelijke bacteriën uit de lucht te verwijderen. De onderzoekers gebruikten een breed scala aan bacteriespecimen voor hun onderzoek en concludeerden dat: “De meest voorkomende medische indicaties voor medicinale rook zijn long (23,5%), neurologisch (21,8%) en dermatologisch (8,1%). Andere toepassingen van rook zijn niet bepaald medisch, maar gunstig voor de gezondheid en omvatten rook als conserveermiddel of een afstotend middel en het sociale gebruik van rook. We hebben aangetoond dat het met behulp van medicinale rook mogelijk is om verschillende planten- en menselijke pathogene bacteriën in de lucht volledig te elimineren in een besloten ruimte. ”

  Dus, zelfs als je niet van holistische praktijken houdt, haal wat salie en doe een snelle reiniging. Je zuivert de lucht in je leefruimte van schadelijke bacteriële ziekteverwekkers. Je zult je ook gelukkiger en minder humeurig voelen.

  Andere voordelen van Smudging


  Objecten reinigen: Smudging worden ook gebruikt om objecten te reinigen die in de loop der jaren overtollige negatieve energie hebben verzameld. Positieve ionen die zich ophopen in onze apparaten brengen negatieve vibes met zich mee. De negatieve ionen die vrijkomen van vlekken kunnen dit effect neutraliseren. Door een reiniging over kleine voorwerpen, banken, wandklokken en elektrische apparaten te doen, kun je eventuele ongewenste energie verwijderen die ze hebben verzameld.

  Betere slaapgewoonten: een onderzoek in Italië heeft aangetoond dat negatieve luchtionen (NAI) helpen bij het verbeteren van neuropsychologische prestaties, het behandelen van stemmingsstoornissen en het verbeteren van slaappatronen. Mensen die lijden aan slapeloosheid wordt geadviseerd om hun slaapkamerruimte te smudgen voordat ze in slaap vallen. Het helpt de hersenen te ontspannen met zijn antidepressieve eigenschappen en een persoon slaapt veel gemakkelijker.

  Verbeterde algehele gezondheid: geluk en vrijheid van depressie zullen het algemene welzijn van iedereen verbeteren. Wanneer je merkt dat je je minder zorgen maakt en meer ontspant, leert je bloeddruk veilig en normaal te blijven. De ionen worden opgenomen in de bloedbaan en over het hele lichaam getransporteerd. Men denkt dat ze ook voortijdige veroudering en rimpels verminderen. Over het algemeen zal uw gezondheid beter doen als u uw ruimte van tijd tot tijd uitsmeert.

  De kunst van het smudgen: wanneer en hoe?


  Smudgen wordt meestal gedaan wanneer een persoon een instroom van negatieve energie en ongewenste aanwezigheid in zijn huis voelt. Je kunt het proces een keer per week, een paar keer per maand uitvoeren. Sommige mensen geven er de voorkeur aan hun huizen een paar keer per jaar te reinigen.

  Huizen worden verondersteld bevuild te zijn voordat mensen er intrekken of wanneer de bewoners terugkeren van een reis. Voordat je je in de ruimte vestigt, steek je wat salie aan en maak je de lucht vrij van negatieve energie, bacteriën en aanwezigheid die zich in de loop van de tijd heeft verzameld. Je kunt ook je ruimte bevuilen nadat veel bezoekers zijn binnengekomen, of direct na een verhitte discussie. Het helpt om spanningen te kalmeren en stemmingen te verlichten.

  Hoe je jezelf en je ruimte kunt reinigen

  Smudgen is een heilige praktijk en moet worden uitgevoerd met een zekere mate van heiligheid.

  Terwijl je smudgd, wil je misschien al je negatieve energie diep kanaliseren in de activiteit. Als je je er niet raar over voelt, kun je ook een reinigingszang zingen: “Lucht, vuur, water, aarde. Reinigen, afwijzen, verdrijven. ”

  Ventileer je huis voor je de smudge verbrandt. Je moet er een paar keer op blazen om het voldoende te laten branden. Als tijdens het proces de rook dooft, voel je dan vrij om het opnieuw aan te steken.

  Zwaai het over jezelf en lichaamsdelen. Je kunt dit doen in verticale opwaartse bewegingen of cirkelvormige bewegingen. Adem het aroma in en laat eventuele negatieve energie in je verdrijven.

  Je zult je diep moeten verbinden met je innerlijke zelf als je aan de volgende fase begint. Begin bij de voordeur en loop langzaam door je huis met de smudge in de hand, zwaaiend door de hele ruimte. Passeer het over objecten, gesloten ruimtes, nauwe hoeken en overvolle ruimtes. Mis geen ruimte in elke kamer. Loop direct van de ene kamer naar de volgende en zorg ervoor dat de rook over raamranden, deurranden, ventilatieopeningen, badkamers, kasten, onder de bedden en zelfs binnenladen zwaait. Wanneer je klaar bent, laat je de smudge in de kom opbranden.

  Als je het proces correct hebt uitgevoerd, voel je je niet alleen ontspannen en positiever, maar heb je minder bacteriën en andere ziekteverwekkers in huis.

  Webshop gemaakt met EasyWebshop